POZIV ZA IZLAGANJE

Vrijeme održavanja izložbe: svibanj/lipanj/srpanj 2016.
Rok za prijave: 20. 04. 2016.
Organizatori: Ivona Pavković i Nikolina Zanetti u suradnji s umjetničkom organizacijom Format C u Osijeku i Muzejom grada Pakraca

 

Nikad dosad održanom međunarodnom izložbom minijatura na području Požeško-slavonske županije želi se promicati bogata kulturna i povijesna baština susjednih gradova Lipika i Pakraca i afirmirati minijatura kao specifičan način likovnog izražavanja. Kursalon, izgrađen gotovo kao replika bečkog, nije odabran za mjesto održavanje izložbe samo zbog činjenice da je devastiran u Domovinskom ratu, svega dvije godine prije nego što se mogla obilježiti stogodišnjica postojanja, i što je već godinama jedan od simbola stradavanja ovog kraja. Odabran je zbog značajne uloge koju je odigrao u širenju kulture na ovom području, ali i šire ako se uzme u obzir da je Lipik u prošlom stoljeću bio najposjećenije europsko središte. Do toga je uvelike doprinjela željeznička pruge Pakrac- Barč puštena u promet 1885. godine i koja je maksimalno povezala ove gradove s europskim središtima. Ovom izložbom Kursalon doživljava zasluženo obilježavanje svog značaja i služi kao mjesto uspostavljanja veze s prošlosti i budućnosti radovima mladih umjetnika. Jedinstvena je po tome što će se održati u još neobnovljenom objektu na kojem počinju radovi u srpnju. Izložbom se želi odati počast prošlosti i uspostaviti temelj za buduće projekte.

 

Izložba će se moći razgledati na jedan dan u  Kursalonu u Lipiku nakon čega se seli u Muzej grada Pakraca. Selektirani radovi sa izložbe će se preseliti u prostore umjetničke organizacije Format C:/art.org koja djeluje u Osijeku te će se ondje ujedno povesti razgovor o procesu razvijanja ideje i realizaciji izložbe i izazovima s kojima se susreću nezavisni pojedinci u kulturi.

 

Na izložbi mogu sudjelovati akademski obrazovani do 35. godina starosti sa područja Austrije, Hrvatske i Mađarske.

 

Dimenzije radova:
Dvodimenzionalna djela (maksimalno 20 x 20 cm)
Trodimenzionalna djela (maksimalno 20x20x 20 cm)

 

Svaki autor može sudjelovati sa maksimalno tri rada. Radovi mogu / ne moraju biti opremljeni, ali moraju biti spremni za vješanje.

 

Dozvoljene tehnike: tematika i tehnike radova su slobodne

 

Prijava za natječaj se šalje na CD-u i treba sadržavati:
• presliku osobne iskaznice
• kvalitetne fotografije radova u digitalnom formatu
• ispunjenu prijavnicu
Radovi sa potrebnom dokumentacijom se šalju na adresu Muzeja grada Pakraca:
Ulica hrvatskih velikana 2
34 550 Pakrac
Hrvatska
Kontakt:
e-mail:bashart.org@gmail.com
Organizatori ne preuzimaju obvezu i trošak dostave i povrata umjetničkih djela te pridržava sva prava za korištenje predanih materijala u svrhu promidžbe izložbe. Nepotpune prijave i prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati. Podnošenjem prijave, prijavitelji su suglasni sa svim uvjetima. Organizatori se obvezuju predstaviti umjetnike i medijski popratiti izložbu.