Program Dana botaničke ilustracije i umjetnosti

izložba/likovna kolonija/predavanje
Dan botaničke ilustracije i umjetnost, koji svojim aktivnostima želi skrenuti pažnju na botaničku ilustraciju i botaničku umjetnost te istaknuti koliko su to još nedovoljno istražena i formirana područja u Hrvatskoj u usporedbi s ostatkom Europe i svijeta, započeti će u subotu, 27. svibnja, u 9 sati.
Mjesto/vrijeme održavanja:
izložba:
Izložbeni paviljon Botaničkog vrta u Zagrebu 27.05. 9:00 – 19:00
                                                                        28.05. 10:00 – 18:00
Galerija “Laval Nugent”  27.05.  9:00 – 22:00, 20:30 – svečano zatvaranje program
                                       28.05. 10:00 – 12:00
likovna kolonija:
Botanički vrt PMF-a Sveučilišta u Zagrebu  27.05. 9:00-12:00, 15:00-19:00
predavanje:
Izložbeni paviljon Botaničkog vrta u Zagrebu 27.05. 12:00 – 13:30
dr. Hans Walter Lack, dr. Frano Dulibić
afterparty: 27.05. 22:00+
Izložba će se odvijati na dvije lokacije, u izložbenom paviljonu Botaničkog vrta i Galeriji Laval Nugent, gdje će ju posjetitelji moći razgledati u subotu i nedjelju u navedeno vrijeme.  U spomenutoj galeriji će se u subotu 27.05. u 20:30 održati svečano zatvaranje Dana botaničke ilustracije i umjetnosti i predstaviti prva knjiga botaničke ilustracije i umjetnosti mladih hrvatskih autora nastala tijekom dana na likovnoj koloniji. Svečanom zatvaranju slijedi afterparty o kojem ćemo detaljnije uskoro! 
Umjetnici i prirodoslovci udružit će snage stvarajući ilustracije na likovnoj koloniji u Botaničkom vrtu u subotu 27. svibnja, a posjetitelji će moći promatrati sudionike na djelu od 9 do 12, te ponovno od 15 do 19 sati.
U izložbenom paviljonu Vrta će u subotu 27. svibnja u 12:00 sati započeti predavanje otvoreno za javnost na engleskom jeziku. O botaničkoj ilustraciji govorit će gosti-predavači, dr. sc. Frano Dulibić, redoviti profesor s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predavanje i ključni gost programa, prof. dr. Hans Walter Lack, predavač na Freie Universität Berlin, voditelj Botaničkog Vrta i Botaničkog muzeja pri istom sveučilištu. Predavanje s diskusijom će trajati do 13:30 sati.
POPIS IZLAGAČA:
Andonovski Tin, Barišić Maša, Bencerić Veronika, Bradić Marijeta, Cella Celić Anita, Crnčec Marija, Čengić Vjeran, Čurčinski Karla, Elezović Lora, Idrizbegović Dino, Janjanin Bojana, Jurić Ivona, Karlović Tihana, Kašić Jelena, Lucianović Davor, Magdić Ena, Matijević Mia, Minsheng Pi, Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru – grupna prijava, mentorica doc. dr. art. Ana Vivoda, Orbanić Petra, Piližota Nevena Petra, Poljak Judita, Poljan Iris, Razum Tihomir, Romoda Mario, Šimatić Sonja, Špehar Željka, Tomaz Marija, Tomić Andrej, Tretinjak, Franka, Tuta Marta, Unković Zorana, Vancaš Nikki, Varzić Eugen, Vlahović Anamarija, Žiljak Aleksandar
 
POPIS SUDIONIKA LIKOVNE KOLONIJE:

umjetnici:
Babić Mateja, Barić Domagoj, Barišić Maša, Bosnić Helena, Cunjak Patricija, Čengić Vjeran, Jurić Ivona, Matijević Mia, Razum Tihomir, Richter Petra, Tomaz Marija, Tretinjak Franka, Vuković Nataša
studenti prirodoslovnog usmjerenja:
Bencerić Veronika, Buljević Nina, Keršić Ivana, Košćak Kristina, Ledinščak Iva, Pavičić Matea, Talanga Ana, Varga Filip
 
organizatori: bash ARTIvan Oštarčević
suradnici: Botanički vrt PMF-a u Zagrebu, Galerija “Laval Nugent”UPAK – Udruga za promicanje alternativne kulture
ilustracija: Ivona Jurić
dizajn: Saša Stubičar
sponzori: Botaničar, FED, FOTO imago, Ožujsko Pivo, Požeško-slavonska županija, Vinarija Kovre