‘Umjetnost u zajednici’

Pozivamo učitelje i nastavnike Likovne kulture da se zajedno sa svojim učenicima priključe inicijativi ‘Umjetnost u zajednici’.
Toj se inicijativi mogu priključiti i nastavnici Likovne umjetnosti, dakle i nastavnici srednjih škola diljem Hrvatske.  

Umjetnost je uvijek bila dio društvene zajednice, promovirala je solidarnost, podizala svijest i poticala na zajedništvo. Sada, više no ikada, nužno je raditi s učenicima osnovnih i srednjih škola u tom smjeru – smjeru koji podrazumijeva solidarnost, osviještenost i pripadnost kolektivu.

Cilj je inicijative osvještavanje uloge umjetnosti i njeno uključenje u širu društvenu zajednicu, omogućavanje svim učenicima da vizualno izraze svoje emocije s obzirom na novonastale okolnosti u zemlji, a u skladu s tim i razvijanje svijesti, razumijevanja i tolerancije.

Pozivamo učitelje i nastavnike da svojom podrškom potaknu učenike u stvaranju vlastitih likovnih djela (ili plakata, instalacija, vizualno-likovnih djela…) koja će u konačnici na neki način biti uključena u njihovu društvenu zajednicu.
Primjerice: osmislite, izradite i polijepite plakate na gradskim zidovima, knjižnici, organizirajte izložbu, načinite grafit(e) u školi ili izvan nje, načinite instalaciju koju ćete postaviti na vidljivom mjestu u gradu i sl.
Važno je da vaša djela potiču druge na solidarnost, moral i osviještenost o pripadanju društvenoj zajednici.

Likovna djela i njihovo uključivanje u društvenu zajednicu bit će objavljeni na stranici bashART u vidu online izložbe.

Napomena:
Ukoliko epidemiološka situacija postane bolja, bashART će nastojati organizirati putujuću izložbu učeničkih radova u mnogim hrvatskim muzejima.

Nadamo se velikome odazivu učitelja, nastavnika i učenika iz cijele zemlje!

Rok za slanje je 18. ožujka 2021.

Radovi će biti prezentirani na našim službenim stranicama bashART i na našoj Facebook stranici.

TKO MOŽE SUDJELOVATI?

Učenici od 1. do 8. razreda OŠ i učenici od 1. do 4.razreda SŠ

KAKO se PRIKLJUČITI SUDJELOVANJU?

*Na našu službenu adresu elektronske pošte (info@bashart.fotoimago.info)  pošaljite najviše 3 fotografije likovnih radova (u digitalnom obliku visoke rezolucije) i fotografiju na kojoj se vidi način na koji su likovni radovi uklopljeni u vašu društvenu zajednicu.

*Priložite i poveznicu na kojoj ste podijelili ostatak likovnih radova iz vaše škole.

*Svaku datoteku imenujte nazivom svoje škole!

Prijedlog: Na bashART pošaljite najbolje radove i fotografije, a cjelokupnu izložbu učeničkih radova podijelite na stranicama svoje škole. Zajedno s vašim fotografijama, pošaljite i poveznicu škole na kojoj ste podijelili ostatak radova, a mi ćemo istu podijeliti zajedno s fotografijama svih poslanih radova.

*Uz poveznicu i 3 najbolje fotografije likovnih radova, u svojoj prijavi navedite sljedeće podatke:

Naziv škole,
Grad i županiju,
Ime i prezime mentora,
Razred učenika koji su izradili radove. 

Prijave će razmatrati projektni tim programa.

Za sve dodatne informacije, javite nam se porukom ili komentarom na našoj Facebook stranici ili putem adrese elektronske pošte.

*Svojom prijavom odobravate da bashART objavljuje Vaša imena i radove u umjetničke i promotivne svrhe izložbe te njihovo objavljivanje na društvenim mrežama i službenim stranicama.