Dan botaničke ilustracije i umjetnosti – izložba

bash ART i  Ivan Oštarčević u suradnji s Botaničkim vrtom Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Galerijom “Laval Nugent”  i UPAK-om raspisuju natječaj za izlaganje u sklopu programa Dan botaničke ilustracije i umjetnosti.
Natječajem se pozivaju polaznici umjetnički orijentiranih srednjih škola, likovnih akademija, akademski umjetnici i sve osobe aktivne na području vizualnih umjetnosti svih godišta da pošalju kvalitetne fotografije radova u digitalnom formatu s prikazom flore u crtačkim, grafičkim i slikarskim tehnikama. Selektirani radovi će biti prezentirani u izložbenom paviljonu Botaničkog vrta PMF-a i Galeriji Laval Nugent na dan održavanja likovne kolonije, 27. svibnja.

Rok za slanje prijave:
20. travanj 2017. godine

 

Za prijavu je potrebno poslati kontakt podatke, životopis, tehnički opis i naziv rada na engleskom i hrvatskom jeziku te kvalitetnu fotografiju rada u digitalnom formatu na e-mail adresu info@bashart.fotoimago.info s naznakom “Natječaj – izložba.” Broj radova u prijavi nije ograničen.
Prihvaćeni će biti radovi koji odgovaraju propozicijama botaničke ilustracije, botaničke umjetnosti i njenih grana suvremene botaničke umjetnosti (contemporary botanical art) i slikanja cvjetnih motiva (floral art, floral painting).
U slučaju odabira, radovi moraju biti opremljeni i spremni za izlaganje. Prijave će razmatrati projektni tim programa.
Za sve dodatne informacije slobodni ste obratiti se na e-adresu: info@bashart.fotoimago.info
Rezultati natječaja bit će poznati do 27. travnja te će biti objavljeni na internetskoj stranici bash ART-a.

 

Organizatori pridržavaju sva prava za korištenje predanih materijala u svrhu promidžbe Dana botaničke ilustracije i umjetnosti u svim tiskanim i elektroničkim medijima. Troškove transporta (dostava i povrat) odabranih radova te sigurnost radova snosi sam autor. Nepotpune prijave i prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati. Podnošenjem prijave, prijavitelji su suglasni sa svim uvjetima. Organizatori se obvezuju predstaviti umjetnike i medijski popratiti izložbu.