Dan botaničke ilustracije i umjetnosti – likovna kolonija

bash ART  i Ivan Oštarčević u suradnji s Botaničkim vrtom Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Galerijom “Laval Nugent” i  UPAK-om raspisuju natječaj za sudjelovanje na likovnoj koloniji u sklopu programa Dan botaničke ilustracije i umjetnosti.

 

Natječajem se pozivaju studenti likovnih akademija i umjetnici do 35 godina starosti čiji realistički pristup odgovara karakteristikama botaničke ilustracije i umjetnosti. Jednodnevna likovna kolonija će se održati u Botaničkom vrtu PMF-a 27. svibnja. Sudionici kolonije će u suradnji sa studentima Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i stručnim savjetnicima Vrta izraditi prvu hrvatsku knjigu botaničke ilustracije i umjetnosti mladih hrvatskih autora.

 

Rok za slanje prijave: 30. travanj 2017. godine

 

Za prijavu je potrebno poslati kontakt podatke, životopis, te kvalitetne fotografije radova u digitalnom formatu na e-mail adresu info@bashart.fotoimago.info s naznakom “Natječaj – likovna kolonija.” Broj radova u prijavi nije ograničen.

 

Prihvaćeni će biti autori koji koriste realistički pristup i čiji radovi odgovaraju propozicijama botaničke ilustracije i umjetnosti. Prijave će razmatrati projektni tim programa.
Za sve dodatne informacije slobodni ste obratiti se na e-adresu: info@bashart.fotoimago.info
Rezultati natječaja bit će poznati do 15. svibnja te će biti objavljeni na internetskoj stranici bash ART-a.

 

Organizatori pridržavaju sva prava za korištenje predanih materijala u svrhu promidžbe Dana botaničke ilustracije i umjetnosti u svim tiskanim i elektroničkim medijima i podnošenjem prijave umjetnici su suglasni s tim uvjetom. Nepotpune prijave i prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati. Organizatori se obvezuju predstaviti umjetnike i medijski popratiti likovnu koloniju.